Rolky z lilku

50 min.
Řecko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
75 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek umyjeme, uřízneme stonky, po délce nakrájíme na plátky silné 2 cm. Dobře je potřeme olejem a v suché pánvi opečeme po obou stranách doměkka. Necháme vychladnout a zatím necháme stranou.
  • 2
    Dresink: V pánvičce rozehřejeme olej, přidáme nasekané ořechy, vlijeme citrónovou šťávu, vmícháme nasekanou petrželovou nať, pánvičku stáhneme z ohně, přimícháme med, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Dresink udržujeme teplý.
  • 3
    Náplň: Do misky dáme drobně nakrájená rajčata, na malé kousky nakrájený sýr, přidáme nasekanou bazalku, nakrájené kousky tuňáka, nakonec podle chuti přidáme sůl, pepř, dochutíme vymačkanou citrónovou šťávou a směs promícháme. Vezmeme připravené lilky, na konec každého lžící položíme přiměřené množství směsi a lilek zavineme do rolády. Tak pokračujeme až do skončení směsi.
  • 4
    Připravené rolády pokládáme na olejem vymazaný plech spojem dolů. Plech s roládami vložíme do nahřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut.
  • 5
    Hotové rolády rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme připraveným dresinkem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.