Rostbíf s křenem a hořčicí
115 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyHovězí roštěnka vys. peč.
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePepř černý mletý
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceKřen
- 2lžíceHořčice
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůBrambory
- 60mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1244 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
96 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Vápník
10 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme máslo a necháme ho pět minut změknout. Poté ho rozmačkáme vidličkou. Přidáme strouhaný křen, hořčici a petržel. Vše pořádně zamícháme a dáme odležet na chladné místo.
- 2Mezitím si oloupeme brambory a zabalíme je do alobalu. Gril si rozehřejeme na střední teplotu a potřeme rošt olejem. Maso potřeme olejem a vetřeme do něj sůl a pepř. V kuse grilujeme hodinu až hodinu a půl podle toho, jak propečený rostbíf chceme.
- 3Poté, co se nám ugriluje maso, vyměníme maso za brambory, které grilujeme deset minut. Mezitím necháme pět minut maso odležet a nakrájíme ho na plátky. Podáváme s bramborem a připraveným křenovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.