Rostbíf s pečenou zeleninou
95 min.
Ingredience
- 1kilogramHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžíceOlivová pasta černá
- 3lžícePepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 20gramůPetržel - nať
- Zelenina
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůLilek
- 380gramůCuketa
- 250gramůFenykl sladký - hlíza
- 180gramůPaprika červená
- 180gramůPaprika žlutá
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2lžičkyBalsamico ocet
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
38 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso potřeme pastou z tmavých oliv a obalíme v roztlučeném pepři.
- 2Na pekáč vlijeme olej a v předehřáté troubě jej při 230 °C rozehřejeme.
- 3Používáme-li teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa, maso položíme na pekáč a 20 minut pečeme.
- 4Stáhneme oheň na 220°C a pečeme podle chuti: krvavé maso 15 minut, středně upečené 20 minut, dobře propečené 25 minut. Podle teploměru je to 60°C, 70°C a 75°C. Maso necháme vychladnout.
- 5Připravíme salát z opečené zeleniny: do velké mísy nalijeme olivový olej, přidáme nakrájený lilek, cukety, fenykl, červenou a žlutou papriku a zeleninu s olejem, zlehka mícháme.
- 6Zeleninu dáme na pekáč, dochutíme pepřem a solí a 30 minut doměkka pečeme v předehřáté troubě při 200°C. Během pečení zeleninu jednou obrátíme. Necháme vychladnout, potom ji promícháme s balsamikovým octem.
- 7Vychladlé maso nakrájíme na tenké plátky a podáváme se salátem z opečené zeleniny, zdobíme petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.