Roštěnky po moravsku
85 min.
Ingredience
- 4plátkyHovězí roštěnka níz. peč.
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 500gramůBrambory
- 200gramůCeler bulvový
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkyMajoránka
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 30gramůStrouhanka
- 100gramůCibule
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
240 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji zprudka opečeme po obou stranách.
- 2Maso vyjmeme a na olej přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Trochu orestujeme, přidáme papriku a kmín. Promícháme a vrátíme zpátky plátky masa, podlijeme vývarem a dusíme 45 minut. Nyní přidáme brambory pokrájené na kostičky a celer nastrouhaný nahrubo. Dusíme dalších 15 minut. Dochutíme majoránkou, solí a pepřem. Můžeme zahustit strouhankou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.