Roštěnky s bramborami po medjimursku
85 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 4lžíceOlej rostlinný
- 3kusyRajčata
- 50gramůSlanina vepřová
- 400gramůBrambory
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1litrHovězí vývar základní
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
590 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Maso opečeme na polovině oleje a chvíli podusíme.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na zbylém oleji, přidáme nasekaný česnek a petrželku, přilijeme trochu vývaru a krátce podusíme. Vložíme opečené roštěnky, zalijeme je výpekem a poklademe omytými, na plátky nakrájenými rajčaty. Přilijeme ještě trochu vývaru a dusíme.
- 3Oloupané brambory nakrájíme na kolečka, urovnáme na rajčata a posypeme mletou paprikou. Zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
- 4Roštěnky upravíme na talíře a ozdobíme kostičkami opečené slaniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.