Roštěnky s bramborami v pikantní salse
60 min.
Ingredience
- Maso
- 2lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 700gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOlej olivový
- 500gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžičkyHořčice Dijonská
- Zálivka
- 4kusyCibulka jarní
- 1lžíceKapary sterilované
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4kusyAnčovičky konzervované
- 2stroužkyČesnek
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
532 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
28 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
506 mg
Postup přípravy
- 1Jednotlivé plátky roštěné dobře naklepeme a vložíme do marinády smíchané z worcesterské omáčky, oleje, hořčice, soli a pepře. Necháme půl hodiny odpočinout v lednici.
- 2Mezitím připravíme salát. Brambory uvaříme zcela doměkka a ještě teplé promícháme se zálivkou smíchanou ze všech uvedených surovin. Cibulky, česnek, petrželku, kapary a ančovičky nejdřív nasekáme, cibulky najemno nakrájíme.
- 3Maso zprudka ogrilujeme z obou stran, zabalíme do alobalu a necháme 10min odpočinout.
- 4Podáváme s bramborami a se šťávou z pečení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.