Roštěnky se žampiony a sýrem
35 min.

Ingredience
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 50gramůSýr Gouda 45%
- 200gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 1kusCibule
- 1kusSalát hlávkový
- 50gramůVeka
- 1stroužekČesnek
- 70gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusTymián čerstvý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bylinky nasekáme, sýr nastrouháme, veku nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme.
- 2Na 20 g másla zpěníme cibuli, přidáme houby a po 2 minutách dochutíme solí a pepřem. Směs poté necháme trochu zchladnout.
- 3Do pánve přidáme 30 g másla, česnek, veku a pečeme dohněda. Vše poté přimícháme s bylinkami k houbám.
- 4Roštěnky opláchneme a okořeníme. Na oleji a zbytku másla maso opékáme z obou stran 2 minuty.
- 5Do pekáče dáme roštěnky, pokapeme je horkým olejem a přidáme houbovou směs, sýr a pečeme dokřupava v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
- 6Pokrm okamžitě upravíme na talíře a podáváme se salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.