Rotolo
105 min.
Ingredience
- 600gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12kusůVaječný žloutek slepičí
- 600gramůDýně
- 40gramůOlej olivový extra panenský
- 5gramůKoriandr celý
- 5gramůFenykl obecný
- 10gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 3gramyOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 800gramůŠpenát listový čerstvý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 150gramůRicotta
- 60gramůSýr Parmezán
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 3gramyChilli paprička sušená
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
702 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme hladkou mouku, přidáme žloutky, vidličkou promícháme, když už těsto nelepí, prohněteme důkladně rukama. Těsto dáme na půl hodiny do lednice.
- 2Dužinu z dýně nakrájíme na kostky, nasypeme do pekáčku a pokapeme olejem. Koriandr, fenykl, suchou chilli papričku nasypeme do hmoždíře a rozzlučeme. Smícháme se solí a mletým pepřem a směsí posypeme dýni. Zakryjeme vlhkým papírem, vložíme do trouby a pečeme půl hodiny. Pekáček odkryjeme a pečeme ještě 20 minut.
- 3Špenátové listy otrháme, česnek nakrájíme na tenké plátky. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme česnek, oregano, orestujeme, přidáme špenát, máslo a smažíme tak dlouho, dokud se veškerá voda neodpaří. Osolíme a opepříme. Těsto vyválíme na středně tenký obdélníkový plát, na polovinu těsta podélně naneseme špenátovou směs, posypeme ricottou, na druhou polovinu naneseme dýni. Celý plát zavineme jako štrůdl, zabalíme do utěrky a oba okraje zavážeme provázkem. Rotolo vložíme do vroucí vody, zatížíme, aby nevyplavalo, hrnec zakryjeme a vaříme 25 minut.
- 4Rotolo rozbalíme, nakrájíme na plátky jako knedlík, posypeme parmezánem. V pánvi na kousku másla osmahneme lístky šalvěje a plátky rotola ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.