Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou
30 min.
Ingredience
- Zálivka
- 3lžíceCitronová šťáva
- 6lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceHořčice Dijonská
- 2lžíceMáta
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
372 mg
Postup přípravy
- 1Na větvičkách rozmarýnu ponecháme listy pouze na jednom konci, zbytek otrháme. Druhý konec nožem zašpičatíme.
- 2Vykostěné kotlety těsně u kosti odřízneme, každou ovineme uvolněnou částí masa, aby dostala oblý tvar, provrtáme nožem a otvorem prostrčíme větvičku rozmarýnu. Tím kotletu zajistíme. Potřeme z obou stran marinádou smíchanou z prolisovaného česneku, pepře, octa a oleje. Zakryté necháme 30min odpočinout v lednici.
- 3Na zálivku smícháme hořčici s mátou a citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hustá zálivka. Ochutíme solí a pepřem.
- 4Maso grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně pro středně propečené, nebo 5min pro dobře propečené maso.
- 5Na závěr ochutíme solí, pepřem, přelijeme zálivkou a teplé podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.