Rozmarýnové jehněčí kotlety s hořčično-mátovou zálivkou

30 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
51 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
6 g
Cukr
372 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na větvičkách rozmarýnu ponecháme listy pouze na jednom konci, zbytek otrháme. Druhý konec nožem zašpičatíme.
  • 2
    Vykostěné kotlety těsně u kosti odřízneme, každou ovineme uvolněnou částí masa, aby dostala oblý tvar, provrtáme nožem a otvorem prostrčíme větvičku rozmarýnu. Tím kotletu zajistíme. Potřeme z obou stran marinádou smíchanou z prolisovaného česneku, pepře, octa a oleje. Zakryté necháme 30min odpočinout v lednici.
  • 3
    Na zálivku smícháme hořčici s mátou a citronovou šťávou. Za stálého šlehání postupně přidáváme olej a šleháme dokud nevznikne hustá zálivka. Ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Maso grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně pro středně propečené, nebo 5min pro dobře propečené maso.
  • 5
    Na závěr ochutíme solí, pepřem, přelijeme zálivkou a teplé podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.