Rukolová pasta
20 min.
Ingredience
- 1stroužekČesnek
- 100gramůRukola
- 50gramůSýr Parmezán
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžíceMinerální voda jemně perlivá
- 2lžíceBalsamico ocet
- 30gramůOříšky piniové
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
168 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
724 mg
Cukr
868 mg
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek nahrubo nasekáme, rukolu omyjeme a zbavíme velkých řapíků. Sýr jemně nastrouháme.
- 2Na pánvi nasucho opražíme piniové oříšky dozlatova, přidáme všechny připravené suroviny, osolíme a opepříme. Vložíme do mixéru a rozmixujeme na jemnou pastu. Během mixování přidáváme postupně 4 lžíce oleje. Nakonec přimícháme balsamico a minerální vodu.
- 3Pastu necháme asi 30 minut rozležet.
- 4Podáváme jako zálivku na salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.