Rukolový salát s avokádem a pomeranči

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1165 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
101 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
34 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Avokádo omyjeme, rozpůlíme, zbavíme pecek, oloupeme, nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a natrháme na větší kousky. Avokádo a rukolu vložíme do salátové mísy.
  • 2
    Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Bazalku a pažitku omyjeme a nahrubo nasekáme. Pomeranče oloupeme, zbavíme bílé slupky, nakrájíme na kousky a společně s cibulí a bylinkami přidáme k avokádu a rukole. Promícháme.
  • 3
    Olivy rozpůlíme na poloviny a smícháme je s olivovým olejem, sherry octem, s na plátky nakrájeným česnekem, solí a pepřem. Touto směsí přelijeme připravený salát a vše důkladně promícháme. Zdobíme nasekanými vlašskými ořechy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.