Rukolový salát s vepřovou panenkou
30 min.
Ingredience
- 500gramůVepřová panenka
- 5lžicBalsamico ocet
- 250gramůRukola
- 300gramůPaprika žlutá
- 400gramůRajčata
- 150gramůCibule červená
- 2lžíceSherry brandy
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 100gramůOlivy zelené
- 2stroužkyČesnek
- 9lžicOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omytou vepřovou panenku nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Smícháme lžíci oleje, 2 lžíce balsamica a polovinu prolisovaného česneku. Směsí potřeme plátky masa.
- 2Rukolu omyjeme a necháme okapat, papriky a rajčata očistíme a nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
- 3Smícháme zbylé balsamico, sherry, zbylý česnek, sůl, pepř a 6 lžic oleje.
- 4Maso osušíme a osmažíme na 2 lžících oleje po obou stranách, osolíme a opepříme.
- 5Olivy, rukolu, papriky, cibuli a maso upravíme na talíře a podáváme pokapané omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.