Rumpsteak s pažitkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí svíčková
- 100lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceKoření Steak 7 pepřů
- Pažitková omáčka
- 1kusPažitka
- 4stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej olivový
- 4lžíceOcet vinný
- 1lžičkaOregano sušené
- 3lžíceVoda pitná
- 1kusChilli paprička
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1934 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
187 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
770 mg
Postup přípravy
- 1Nejprve si zhotovíme pažitkovou omáčku, kterou připravíme následovně. Pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku i česnek smícháme s olivovým olejem, octem, 3 lžícemi vody a znova důkladně promícháme. Přidáme oregano, najemno nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
- 2Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a za pomoci paličky na maso je trochu naklepeme. Osolíme a posypeme směsí steakového koření.
- 3Gril rozpálíme a steaky potřené olivovým olejm na něm grilujeme.
- 4Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, přelijeme je pažitkovou omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.