Rumpsteak s pažitkovou omáčkou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1934 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
187 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
770 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si zhotovíme pažitkovou omáčku, kterou připravíme následovně. Pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku i česnek smícháme s olivovým olejem, octem, 3 lžícemi vody a znova důkladně promícháme. Přidáme oregano, najemno nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne hladká směs.
  • 2
    Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a za pomoci paličky na maso je trochu naklepeme. Osolíme a posypeme směsí steakového koření.
  • 3
    Gril rozpálíme a steaky potřené olivovým olejm na něm grilujeme.
  • 4
    Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, přelijeme je pažitkovou omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.