Ruská vejce
32 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 200gramůOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 4kusyVejce slepičí
- 1kusPetržel - nať
- 250gramůBrambory vařené
- 100gramůŠunka dušená
- 250gramůŠunkový salám
- 0,5lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaSůl
- 200gramůRajčata
- 100gramůJablka
- 1lžíceHořčice
- 350gramůMajolka
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
91 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory, nakrájíme do mističky a dáme do misky.
- 2Na nudličky nakrájíme šunkový salám, cibuli a jablka na kousky. Smícháme v míse s pokrájenými okurkami a sterilovaným hráškem. Osolíme, opepříme, pokapeme worcesterskou omáčkou a octem. Přidáme majonézu, naředěnou citronovou šťávou a hořčicí.
- 330 minut necháme proležet.
- 44 vejce natvrdo uvaříme a oloupeme.
- 5Vlašský salát obložíme šunkou, rajčaty a vejcem.
- 6Ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.