Růžičková kapusta s kuřecími prsíčky
40 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 175mililitrůVývar zeleninový
- 100gramůSýr Gorgonzola
- 150gramůMascarpone
- 1000gramůKapusta růžičková
- 10gramůPetržel - nať
- 600gramůKuřecí prsa
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6lžicMléko polotučné
- 10gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
32 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
11 g
Vápník
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a necháme zesklovatět na másle. Přidáme omyté kapustičky, krátce osmahneme a osolíme. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 12 minut.
- 2Gorgonzolu rozmačkáme vidličkou a rozmícháme do hladkého krému s mascarpone a mlékem. Krém vmícháme do kapustiček a vaříme 3 minuty.
- 3Omyté maso nakrájíme na nudličky a po všech stranách opečeme na oleji. Osolíme, opepříme a spolu s nasekanými bylinkami vmícháme do kapustiček.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.