Ryba s rebarborou na kari
50 min.
Ingredience
- 600gramůFilé z aljašské tresky
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 300gramůReveň (Rebarbora)
- 2lžíceKari koření
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 0,37litrVývar zeleninový
- 100gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3lžícePetržel - nať
- 2lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Opláchneme a na malé kostky nakrájíme rybu. Pokapeme ji citronovou šťávou, osolíme, opepříme a přikrytou dáme do lednice.
- 2Cibuli oloupeme a nasekáme. Rozpálíme v hrnci olej, osmahneme cibuli a přidáme prolisovaný česnek.
- 3Rebarboru oloupeme a nakrájíme na 1 cm široké kousky. Přidáme k cibuli a podusíme 3 minuty. Přidáme cukr a kari. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme zbylou citronovou šťávu, sůl, pepř, smetanu a přivedeme do varu. Vaříme 10 minut.
- 4Do omáčky přidáme rybu nakrájenou na kostky a prohřejeme 5 minut, aby dosáhla varu.
- 5Rybí kari posypeme petrželkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.