Ryba v hořčici
120 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 3lžícePetržel - nať
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1kusCitrony
- 0,13litrVíno bílé
- 2kusyBobkový list
- 1lžícePepř černý celý
- 2kusyJalovec
- 1lžičkaSůl
- 1,2kilogramyTreska skvrnitá
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceHořčice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaPepř bílý
- 3lžícePažitka
- 1,5litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupeme a nahrubo nakrájíme mrkev a celer. Petrželku a tymián omyjeme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do hrnce, přidáme bílé víno a 1,5 l vody. Přidáme pepř, jalovec, bobkový list a sůl. Povaříme 20 minut, přecedíme a dáme vychladnout.
- 2Rybu omyjeme a dáme do hrnce. Do poloviny ji zalijeme studeným vývarem, nevaříme, jen ohříváme 30 minut. Poté rybu vyndáme a dáme do tepla.
- 3Odebereme 0,4 l vývaru a se šlehačkou necháme odpařit na polovinu.
- 4Se žloutky rozkvedláme hořčici a promícháme se 3 lžícemi vývaru. Vlijeme do omáčky a mícháme, dokud nezhoustne.
- 5Pažitku nakrájíme a vmícháme ji do omáčky.
- 6Podáváme s rybou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.