Ryba v hořčici

120 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky, oloupeme a nahrubo nakrájíme mrkev a celer. Petrželku a tymián omyjeme. Citron omyjeme horkou vodou a nakrájíme na kolečka. Vše dáme do hrnce, přidáme bílé víno a 1,5 l vody. Přidáme pepř, jalovec, bobkový list a sůl. Povaříme 20 minut, přecedíme a dáme vychladnout.
  • 2
    Rybu omyjeme a dáme do hrnce. Do poloviny ji zalijeme studeným vývarem, nevaříme, jen ohříváme 30 minut. Poté rybu vyndáme a dáme do tepla.
  • 3
    Odebereme 0,4 l vývaru a se šlehačkou necháme odpařit na polovinu.
  • 4
    Se žloutky rozkvedláme hořčici a promícháme se 3 lžícemi vývaru. Vlijeme do omáčky a mícháme, dokud nezhoustne.
  • 5
    Pažitku nakrájíme a vmícháme ji do omáčky.
  • 6
    Podáváme s rybou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.