Rybí filé se špenátem a mandlemi

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybí filé nasolíme, pokapeme citronovou šťávou z poloviny citrónu, vložíme do mísy, přikryjeme a vložíme do chladničky.
  • 2
    Špenátové listy omyjeme, vložíme do většího kastrolu, mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a vodu poté slijeme. Z kapie odstraníme stopku se semeníkem, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 3
    Mandle nastrouháme a opražíme na tuku. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do horkého tuku po mandlích vložíme podušené špenátové listy, krátce prohřejeme, vyjmeme a udržujeme v teple. Jako poslední vložíme do tuku pokrájenou kapii, za stálého mícháme zprudka opékáme 3 minuty.
  • 4
    Filé vyjmeme z chladničky, necháme okapat, osušíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm do růžova oloupané stroužky česneku, přidáme filé a opékáme do červena na mírném plameni, z každé strany přibližně 3 minuty.
  • 5
    Opečené filé upravíme na mísu, přidáme dušený špenát a kapii, posypeme mandlovými hoblinami, ozdobíme plátky citronu a listy salátu. Servírujeme teplé s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.