Rybí filé se špenátem a mandlemi
30 min.
Ingredience
- 800gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžíceOlej olivový
- 800gramůFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusKapie
- 1lžíceMargarín
- 1kusSalát ledový
- 2lžíceMandle
- 1kusCitrony
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
94 g
Tuky
14 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé nasolíme, pokapeme citronovou šťávou z poloviny citrónu, vložíme do mísy, přikryjeme a vložíme do chladničky.
- 2Špenátové listy omyjeme, vložíme do většího kastrolu, mírně podlijeme vodou, krátce podusíme a vodu poté slijeme. Z kapie odstraníme stopku se semeníkem, opláchneme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 3Mandle nastrouháme a opražíme na tuku. Vyjmeme děrovanou naběračkou. Do horkého tuku po mandlích vložíme podušené špenátové listy, krátce prohřejeme, vyjmeme a udržujeme v teple. Jako poslední vložíme do tuku pokrájenou kapii, za stálého mícháme zprudka opékáme 3 minuty.
- 4Filé vyjmeme z chladničky, necháme okapat, osušíme a okořeníme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, opečeme na něm do růžova oloupané stroužky česneku, přidáme filé a opékáme do červena na mírném plameni, z každé strany přibližně 3 minuty.
- 5Opečené filé upravíme na mísu, přidáme dušený špenát a kapii, posypeme mandlovými hoblinami, ozdobíme plátky citronu a listy salátu. Servírujeme teplé s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.