Rybí filé smažené na kari

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
914 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Majonézu, zakysanou smetanu a lžičku citronové šťávy smícháme v misce, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme kari koření.
  • 2
    Kari koření rozmícháme s rozpuštěným máslem a také s olejem. Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
  • 3
    Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
  • 4
    V pánvi rozehřejeme olej s kari kořením, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce nejméně dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme máslem, ochuceným kari kořením.
  • 5
    Porce na talíři pokapeme citronovou šťávou a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Podáváme s kari majonézou a bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.