Rybí filé smažené na kari
35 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kilogramFilé rybí
- 1špetkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaKari koření
- 1hrstPažitka
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceZakysaná smetana
- 5lžicMajonéza
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
111 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
914 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Majonézu, zakysanou smetanu a lžičku citronové šťávy smícháme v misce, osolíme, opepříme a podle chuti přidáme kari koření.
- 2Kari koření rozmícháme s rozpuštěným máslem a také s olejem. Pažitku opláchneme, necháme okapat a nakrájíme nadrobno. Vejce v misce rozšleháme.
- 3Rybí filé nakrájíme na porce, osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a ve strouhance.
- 4V pánvi rozehřejeme olej s kari kořením, filé na něm prudce opečeme z obou stran, pak oheň zmírníme a filé pomalu dopečeme doměkka. Během pečení porce nejméně dvakrát obrátíme a vždy je při obracení potíráme máslem, ochuceným kari kořením.
- 5Porce na talíři pokapeme citronovou šťávou a posypeme jemně nasekanou pažitkou. Podáváme s kari majonézou a bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.