Rybí filé zapečené se žampionovou směsí
35 min.
Ingredience
- 400gramůŽampiony čerstvé
- 1lžičkaTymián sušený
- 50gramůMandle
- 60gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 15gramůOlivy černé
- 600gramůFilé rybí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceStrouhanka
- 1decilitrVíno bílé
- 1hrstPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
391 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Žampiony omyjeme, necháme okapat, nakrájíme na kousky.
- 2Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme, nasekáme a osmahneme na rozpálené pánvi bez oleje.
- 3V pánvi rozehřejeme třetinu másla, krátce na něm osmažíme žampiony, ochucené tymiánem. Následně přidáme med, sůl, pepř, promícháme a necháme zchladnout.
- 4Olivy vypeckujeme, nakrájíme na plátky, v míse je smícháme s žampionovou směsí a opraženými mandlemi.
- 5Rybí filé pokapeme citronovou šťávou, osolíme, rozprostřeme do máslem vymazané zapékací formy a na něj rozetřeme připravenou směs. Vše ještě posypeme zbylým máslem, které jsme promíchali se strouhankou. Podél okrajů zapékací formy přilijeme bílé víno.
- 6Formu vložíme do trouby, kterou jsme předehřáli na 180 stupňů, zapékáme 15 minut.
- 7Podáváme posypané nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.