Rybí filety ze Středomoří

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z opláchnutých filetů odstraníme kosti, zakapeme citronovou šťávou a vložíme v misce na půl hodiny do chladničky. Mezitím spaříme rajčata, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme lžičkou jadérka i šťávu a dužninu nakrájíme na dílky. Olivy vypeckujeme a s kapary necháme okapat.
  • 2
    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme a obojí zpěníme na 2 lžících rozehřátého oleje. Poté přidáme dvě třetiny rajčatové dužiny, vmícháme protlak a víno. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a napůl přikryté dusíme 20 minut. Poté vmícháme kapary, olivy, zbylou dužninu a dusíme 5 minut. Udržujeme teplé.
  • 3
    Filety otřeme, rozpůlíme a nařízneme mřížky. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbylý olej, kousky ryb do něj vložíme omoučenou stranou dolů. Přidáme lístky šalvěje a zvolna opékáme 3 minuty z každé strany.
  • 4
    Hotové filety vyskládáme na plochou mísu, obložíme aromatickým ragú z rajčat, ozdobíme lístky bazalky a ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.