Rybí filety ze Středomoří
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 10gramůSůl
- 800gramůPangasius - filety
- 1šálekCitronová šťáva
- 800gramůRajčata
- 50gramůOlivy černé
- 50gramůKapary sterilované
- 6gramůPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1kusŠalvěj čerstvá
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusBazalka
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4stroužkyČesnek
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
8 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Z opláchnutých filetů odstraníme kosti, zakapeme citronovou šťávou a vložíme v misce na půl hodiny do chladničky. Mezitím spaříme rajčata, ihned zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odstraníme lžičkou jadérka i šťávu a dužninu nakrájíme na dílky. Olivy vypeckujeme a s kapary necháme okapat.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, česnek prolisujeme a obojí zpěníme na 2 lžících rozehřátého oleje. Poté přidáme dvě třetiny rajčatové dužiny, vmícháme protlak a víno. Dle chuti osolíme, opepříme, přidáme tymián a napůl přikryté dusíme 20 minut. Poté vmícháme kapary, olivy, zbylou dužninu a dusíme 5 minut. Udržujeme teplé.
- 3Filety otřeme, rozpůlíme a nařízneme mřížky. Osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Rozehřejeme zbylý olej, kousky ryb do něj vložíme omoučenou stranou dolů. Přidáme lístky šalvěje a zvolna opékáme 3 minuty z každé strany.
- 4Hotové filety vyskládáme na plochou mísu, obložíme aromatickým ragú z rajčat, ozdobíme lístky bazalky a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.