Rybí guláš s rýží
60 min.
Ingredience
- 10gramůKoření na ryby
- 500gramůFilé z mečouna
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůChilli paprička
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůCibule
- 150gramůOlivy nakládané
- 120gramůRýže loupaná
- 300mililitrůVývar rybí
- 300mililitrůVíno bílé
- 150gramůPaprika červená
- 25gramůTymián čerstvý
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůMouka čočková
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
18 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z mečouna nakrájíme na menší kousky, chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme nadrobno, cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme, olivy bez pecek scedíme. Červenou papriku bez jadřince nakrájíme na nudličky, lístky tymiánu posekáme najemno.
- 2Rybu posypeme kořením na ryby, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričku, rýži, orestujeme, zaprášíme čočkovou moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, vínem, podle chuti osolíme, opepříme, přidáme papriku a povaříme asi 20 minut. Přisypeme kousky ryby, olivy, tymián, promícháme a dovaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.