Rybí guláš středozemní
45 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej olivový
- 2kusyCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOcet vinný červený
- 2lžičkyCukr moučkový
- 3decilitryVývar rybí
- 3decilitryVíno červené
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 225gramůLilek
- 225gramůCuketa
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 500gramůPlatýz - filety
- 750gramůMušle slávky
- 225gramůOlihně
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
11 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme na něm pokrájené cibule a česnek. Přidáme cukr, vinný ocet a povaříme 2 minuty. Přidáme víno, vývar, rajčata, pokrájené cukety, lilky, papriky a rozmarýn. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut. Přidáme plátky platýza zbaveného kůže a pokrájeného na kostky, mušle a pokrájené olihně, promícháme, přikryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Do pánve vhodíme krevety a další 3 minuty vaříme.
- 2Vyhodíme všechny mušle, které se neotevřely, pokrm osolíme a opepříme.
- 3Nalijeme na talíře guláš a okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.