Rybí koláč
75 min.
Ingredience
- 400gramůTreska filety
- 400gramůMakrela uzená
- 600mililitrůMléko plnotučné
- 1kusCibule
- 4kusyHřebíček
- 2kusyBobkový list
- 4lžícePetržel - nať
- 100gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 7gramůMuškátový oříšek
- 7gramůSůl
- 7gramůPepř černý mletý
- 1kusBrambory
- 50gramůSýr Čedar
- 4kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na čtvrtky. Petrželku nasekáme na jemno. Čedar nastrouháme.
- 2Brambory oloupeme a nakrájíme. Uvaříme doměkka.
- 3Do hrnce dáme rybí maso nakrájené na kousky, zalijeme 500 ml mlékem, přidáme cibuli, hřebíček a bobkový list. Přivedeme k varu a poté snížíme teplotu. Vaříme 8 minut. Poté rybu vylovíme děrovanou naběračkou a dáme do zapékací mísy.
- 4Vejce uvaříme na tvrdo. Nakrájíme je na čtvrtky a naskládáme je na rybu. Posypeme petrželkou.
- 5Nyní si připravíme omáčku – máslo rozpustíme na pánvi, přidáme mouku a minutu opékáme. Sundáme z ohně a zalijeme zbylým mlékem. Pokud je potřeba, přidáme další mléko. Chceme získat hladkou, tekutou omáčku. Osolíme a opepříme ji, přidáme muškátový oříšek. Tuto omáčku nalijeme na rybu.
- 6Brambory rozmixujeme s trochou mléka na kaši. Dáme to opět na rybu. Ozdobíme vidličkou a pečeme 20 minut na 200 °C. Poté posypeme čedarem a pečeme ještě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.