Rybí maso s hřiby
50 min.
Ingredience
- 1200gramůOkoun - filety
- 400gramůBrambory
- 200gramůHouby čerstvé
- 40gramůPetržel - nať
- 70mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky, osolíme a povaříme v páře. Necháme okapat a vychladnout. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vyřežeme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy.
- 2Očistíme houby, opláchneme, osušíme a pokrájíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme na něm 1 stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme kostičky brambor, osmažíme je po všech stranách do zlatova, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
- 3Mezitím osmažíme v nepřilnavé pánvi na 2 lžících oleje zbývající stroužek česneku, vyhodíme ho, přidáme houby a smažíme je na prudkém plameni 2-3 minuty. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme k bramborám a na mírnějším plameni vše ještě asi 1 minutu smažíme.
- 4Ve stejné pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém ohni smažíme 3-4 minuty, aby po všech stranách lehce zezlátlo. Potom osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme obsah pánve ke směsi brambor a hub. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.