Rybí maso s hřiby

50 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
25 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme brambory, omyjeme a pokrájíme na kousky, osolíme a povaříme v páře. Necháme okapat a vychladnout. Oškrábeme z ryb šupiny, vykucháme je, vyřežeme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kusy.
  • 2
    Očistíme houby, opláchneme, osušíme a pokrájíme. Oloupeme stroužky česneku a omyjeme. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje, osmažíme na něm 1 stroužek česneku, vyhodíme ho a přidáme kostičky brambor, osmažíme je po všech stranách do zlatova, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.
  • 3
    Mezitím osmažíme v nepřilnavé pánvi na 2 lžících oleje zbývající stroužek česneku, vyhodíme ho, přidáme houby a smažíme je na prudkém plameni 2-3 minuty. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přidáme k bramborám a na mírnějším plameni vše ještě asi 1 minutu smažíme.
  • 4
    Ve stejné pánvi rozehřejeme zbývající olej, přidáme pokrájené rybí maso a na prudkém ohni smažíme 3-4 minuty, aby po všech stranách lehce zezlátlo. Potom osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a přidáme obsah pánve ke směsi brambor a hub. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.