Rybí mix
95 min.
Ingredience
- marinované ryby
- 250gramůOkoun - filety
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř citronový
- 200gramůÚhoř říční
- 250gramůCejn velký
- 0,5decilitrVíno bílé
- Rybí vývar s fenyklem [29924]
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý celý
- 4kusyNové koření celé
- 0,5lžíceBazalka
- 150gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 150gramůMrkev kořen
- 0,5lžíceOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžícePetržel kudrnka
- 0,5decilitrVíno bílé
- 150gramůPetržel kořen
- 500gramůRybí hlavy
- 2gramyCibule
- 3gramyMáslo čerstvé
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 2kusyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
36 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Filety z okouna, cejna a úhoře (bez kůže) omyjeme, osušíme, pokrájíme na kousky velikosti sousta, vše dáme do mísy, osolíme, opepříme citronovým pepřem a zalijeme 1 dl bílého vína. Maso necháme marinovat 30 minut.
- 2Mezitím očistíme cibuli a pokrájíme ji na tenká kolečka. Červenou papriku a chilli papričku omyjeme, papriky rozkrájíme, zbavíme zrníček, omyjeme pod tekoucí vodou a papriku pokrájíme na proužky, chilli na nudličky. Oloupaný česnek prolisujeme.
- 3V hrnci na rozehřátém másle zpěníme cibuli, přidáme k ní marinované kousky ryb, česnek, mletou sladkou papriku, vše promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme 1 litr rybího bujonu a vaříme při mírné teplotě 6 minut.
- 4Polévku dochutíme solí, černým pepřem, zamícháme sladkou smetanu a podáváme.
- 5Rybí vývar s fenyklem [29924]:
- 6Kořenovou zeleninu: mrkev celer, petržel a fenykl očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Oloupanou cibuli pokrájíme.
- 7Dobře omyjeme rybí hlavy a odřezky z různých druhů ryb (pokud máme).
- 8V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a rybí odřezky se zeleninou podusíme, přidáme sladkou a pálivou papriku, promícháme, přilijeme 0.5 dl bílého vína a 1 litr vody, přidáme jalovec, bobkový list, sůl, celý pepř, nové koření, omyté lístky oregana s bazalkou a vaříme při mírné teplotě 40 minut. Polévka musí jen probublávat, aby nebyla kalná.
- 9Uvařený vývar scedíme a podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.