Rybí placičky pikantní
175 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 225gramůPstruh
- 225gramůTreska aljašská
- 1kusBobkový list
- 4,25decilitryVývar rybí
- 2lžíceJogurt bílý
- 4lžícePažitka
- 75gramůStrouhanka
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a na kostky pokrájené brambory dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, poté scedíme a rozmačkáme.
- 2Do kastrolku dáme plátky ryb s rybím vývarem a bobkovým listem. Přivedeme k varu a povaříme 8 minut. Plátky ryb poté vyndáme, dáme do mísy a rozebereme maso na vrstvičky. Kůži vyhodíme. Promícháme rybí maso s rozmačkanými brambory, jogurtem, solí, pepřem a pažitkou. Necháme vychladnout, přikryjeme a v lednici necháme 60 minut.
- 3Na talíř nasypeme strouhanku. Rybí směs rozdělíme na 8 dílů a z každého vytvarujeme placku, obalíme z obou stran ve strouhance.
- 4Pánev potřeme olejem a osmahneme na něm placičky 6 minut po každé straně.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.