Rybí polévka po francouzsku
105 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyTreska aljašská
- 1kusPórek
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 7stroužkůČesnek
- 1kusBrambory
- 3kusyRajčata
- 3kusyFeferony
- 50gramůTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 1špetkaŠafrán
- 600gramůMník
- 1lžíceFenyklová semínka
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 120mililitrůOlej olivový
- 3lžíceVývar rybí
- 1kusBageta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
38 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Z ryb oddělíme hlavy a odstraníme žábry. Opláchneme je pod studenou vodou.
- 2Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Do kastrolu vlijeme 3 lžíce oleje, rozehřejeme a vhodíme na něj všechnu pokrájenou zeleninu a odřezky z ryb. Dusíme asi 10 minut. Pak přidáme tymián, bobkový list, fenyklová semena a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Během varu sebereme pěnu z povrchu, snížíme teplotu a dál 1 hodinu vaříme.
- 3Z feferonek odstraníme semínka a jemně je nasekáme. Vložíme do hmoždíře česnek, šafrán a sůl. Rozetřeme paličkou a přidáme 1 bramboru, kterou také rozmačkáme paličkou. Vzniklou hmotu přesuneme do mísy a postupně přidáváme zbytek oleje, žloutek a rybí vývar. Vymícháme dohladka majonézu.
- 4Vývar z ryb přecedíme přes síto. Mníka nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru. Vaříme, dokud rybí maso nezměkne, pak rozlijeme polévku do talířů. Majonézu servírujeme odděleně, k polévce přikusujeme na plátky nakrájenou bagetu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.