Rybí polévka po francouzsku

105 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1094 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
38 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z ryb oddělíme hlavy a odstraníme žábry. Opláchneme je pod studenou vodou.
  • 2
    Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na drobné kostičky. Do kastrolu vlijeme 3 lžíce oleje, rozehřejeme a vhodíme na něj všechnu pokrájenou zeleninu a odřezky z ryb. Dusíme asi 10 minut. Pak přidáme tymián, bobkový list, fenyklová semena a zalijeme vodou, aby vše bylo ponořené. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Během varu sebereme pěnu z povrchu, snížíme teplotu a dál 1 hodinu vaříme.
  • 3
    Z feferonek odstraníme semínka a jemně je nasekáme. Vložíme do hmoždíře česnek, šafrán a sůl. Rozetřeme paličkou a přidáme 1 bramboru, kterou také rozmačkáme paličkou. Vzniklou hmotu přesuneme do mísy a postupně přidáváme zbytek oleje, žloutek a rybí vývar. Vymícháme dohladka majonézu.
  • 4
    Vývar z ryb přecedíme přes síto. Mníka nakrájíme na kousky a vložíme zpět do vývaru. Vaříme, dokud rybí maso nezměkne, pak rozlijeme polévku do talířů. Majonézu servírujeme odděleně, k polévce přikusujeme na plátky nakrájenou bagetu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.