Rybí polévka s mušlemi
25 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 500mililitrůVývar rybí
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusBobkový list
- 10gramůTymián čerstvý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 10gramůOregano čerstvé
- 250gramůTreska obecná
- 250gramůPlatýz - filety
- 450gramůMušle slávky
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůKrevety tygří - loupané
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
17 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Filety z tresky a platýse nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme a trochu pokrájíme.
- 2Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku tymiánu, rozmarýnu, oregana, bobkový list, ryby, celé mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna 5 minut. Z polévky vyjmeme bobkový list, celé bylinky a mušle, které se neotevřely. Přisypeme krevety, sůl, pepř, rajčata a povaříme dalších pět minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.