Rybí polévka s pórkem a bílým vínem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený pórek, 1 nakrájený řapík celeru, na kostičky nakrájený brambor, mrkev a červenou papriku a 3 nasekané stroužky česneku. Smažíme, aby zelenina získala barvu.
  • 2
    Přidáme nakrájená rajčata bez slupek a semen, nakrájené rybí filé z různých druhů ryb s bílým masem a opékáme ještě cca 3 minuty.
  • 3
    Přilijeme vývar a suché bílé víno, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sušené polévkové koření a vaříme ještě cca 35 minut pod pokličkou.
  • 4
    Polévku rozmixujeme, přidáme pepř a sůl dle chuti. Podáváme horké, posypané sýrovými krutony a zdobené snítkami bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.