Rybí polévka s pórkem a bílým vínem
70 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej olivový
- 2kusyPórek
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusBrambory
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusPaprika červená
- 375gramůRajčata
- 500gramůFilé rybí
- 1litrVývar rybí
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusBazalka
- 1lžičkaPetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř cayenský
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 20gramůČesnek
- 1lžičkaPolévkové koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
10 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
6 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený pórek, 1 nakrájený řapík celeru, na kostičky nakrájený brambor, mrkev a červenou papriku a 3 nasekané stroužky česneku. Smažíme, aby zelenina získala barvu.
- 2Přidáme nakrájená rajčata bez slupek a semen, nakrájené rybí filé z různých druhů ryb s bílým masem a opékáme ještě cca 3 minuty.
- 3Přilijeme vývar a suché bílé víno, přidáme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sušené polévkové koření a vaříme ještě cca 35 minut pod pokličkou.
- 4Polévku rozmixujeme, přidáme pepř a sůl dle chuti. Podáváme horké, posypané sýrovými krutony a zdobené snítkami bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.