Rybí polévka z bělic
60 min.
Ingredience
- 700gramůBělice
- 1250mililitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 2kusyRajčata
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 70gramůRýže loupaná
- 1kusBobkový list
- 1lžícePetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Bělice očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme oloupanou, rozkrojenou cibuli, oloupaný česnek, olej a koření. Chvíli povaříme, přilijeme víno, přidáme omytá, na plátky nakrájená rajčata a zvolna povaříme asi 20 minut. Ryby vyjmeme.
- 2Polévku přecedíme, vsypeme do ní propláchnutou rýži a uvaříme ji doměkka.
- 3Před podáváním do polévky vložíme kousky ryb a přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.