Rybí polévka z francouzské kuchyně
40 min.
Ingredience
- 300gramůRyby
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 6gramůBobkový list
- 2lžičkyPepř černý celý
- 300gramůRajčata
- 3litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2decilitryVíno bílé
- 2gramyŠafrán
- 20gramůPetržel - nať
- 2kusyCitrony
Počet porcí:
6Postup přípravy
- 1Vykuchané, důkladně očištěné ryby, oloupanou cibuli, česnek, na kolečka nakrájený citrón, bobkový list a celý pepř dáme do hrnce. Vložíme ještě na kolečka nakrájená rajčata, zalijeme studenou vodou, osolíme a pod poklicí vše povaříme 20 minut doměkka.
- 2Uvařené ryby vybereme, vykostíme, nakrájíme na plátky. Polévku scedíme, vložíme do ní připravené ryby. Zalijeme vínem, dochutíme zbylou solí, vložíme šafrán a přivedeme k varu.
- 3Stáhneme ze sporáku, necháme 5 minut odpočinout. Podle porcí rozlijeme polévku do polévkových misek. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.