Rybí špíz s cuketou, bramborem a bylinkovým tvarohem
55 min.

Ingredience
- 400gramůFilety z tresky tmavé
- 5špetekSůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 16kusůBrambory
- 2kusyCuketa
- 2kusyTymián čerstvý
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 2lžíceMléko polotučné
- 2lžíceOcet bílý vinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme rybí filety pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na 2cm velké kostky a okořeníme solí a pepřem. Na horké pánvi rozpálíme 30g másla a přidáme 1 polévkovou lžíci jehliček rozmarýnu. Po vychlazení jehličky rozdělíme na jednotlivé rybí filety. Rybu krátce marinujeme v chladničce. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, necháme zchladit a oloupeme. Cukety omyjeme a škrabkou po celé délce nakrájíme na dlouhé plátky. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a plátky cuket na něm postupně podusíme a posypeme je několika lístky tymiánu. Cukety vyndáme z pánve, pokapeme několika střiky bílého vinného octa a okořeníme solí a pepřem.
- 2Každou bramboru obtočíme plátkem cukety a střídavě s rybí kostkou napichujeme na špízy. Položíme připravené špízy na plech a okořeníme zbývajícím rozmarýnovým máslem. Špízy grilujeme v troubě na předehřátém grilu asi 10-12 minut. Zbývající bylinky nasekáme a promícháme s tvarohem, mlékem a bílým vinným octem. Směs ochutíme solí a pepřem. Podáváme na talíři s kopečkem bylinkového tvarohu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.