Rybí špíz s cuketou, bramborem a bylinkovým tvarohem

55 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
392 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme rybí filety pod tekoucí vodou, osušíme, nakrájíme na 2cm velké kostky a okořeníme solí a pepřem. Na horké pánvi rozpálíme 30g másla a přidáme 1 polévkovou lžíci jehliček rozmarýnu. Po vychlazení jehličky rozdělíme na jednotlivé rybí filety. Rybu krátce marinujeme v chladničce. Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě, necháme zchladit a oloupeme. Cukety omyjeme a škrabkou po celé délce nakrájíme na dlouhé plátky. Na pánvi rozpustíme zbylé máslo a plátky cuket na něm postupně podusíme a posypeme je několika lístky tymiánu. Cukety vyndáme z pánve, pokapeme několika střiky bílého vinného octa a okořeníme solí a pepřem.
  • 2
    Každou bramboru obtočíme plátkem cukety a střídavě s rybí kostkou napichujeme na špízy. Položíme připravené špízy na plech a okořeníme zbývajícím rozmarýnovým máslem. Špízy grilujeme v troubě na předehřátém grilu asi 10-12 minut. Zbývající bylinky nasekáme a promícháme s tvarohem, mlékem a bílým vinným octem. Směs ochutíme solí a pepřem. Podáváme na talíři s kopečkem bylinkového tvarohu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.