Rybí středozemní polévka
75 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 4,25decilitryVývar rybí
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 1špetkaOregano čerstvé
- 450gramůFilé rybí
- 450gramůMušle slávky
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 225gramůKrevety tygří - loupané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme ve velké pánvi olivový olej a cca 3 minuty na něm smažíme nakrájenou cibuli a česnek. Přilijeme vývar a uvedeme do varu.
- 2Čistou nití svážeme dohromady bobkový list a bylinky, svazek vložíme do pánve společně s mušlemi a rybou. Promícháme, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme nakrájená rajčata, krevety a 4 minuty vaříme, aby se rybí maso provařilo.
- 3Vyndáme bylinky a mušle, které se neotevřely. Dle chuti osolíme, opepříme a polévku naservírujeme do misek.
- 4Každou porci ozdobíme čerstvým tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.