Rybí těftěly v rajské omáčce
45 min.

Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 1kusCibule
- 1kusŽemle tuková
- 3lžíceStrouhanka
- 5lžicMléko polotučné
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůRajčatová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 600gramůRýže dušená
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
6 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rybí filé umeleme, na lžíci oleje do zlatova osmažíme nadrobno pokrájenou velkou cibuli. V míse smícháme mleté filé se smaženou cibulí, v mléce namočenou žemlí, strouhankou podle potřeby, solí a pepřem.
- 2Směs rozdělíme na čtyři díly, vytvoříme klopsy, mírně je zploštíme, obalíme v hladké mouce a v kastrolu na oleji rychle ze všech stran opečeme. Opečené těftěly zalijeme rajskou šťávou, přidáme česnek utřený se solí, přikryté dusíme asi 15 minut.
- 3Těftěly podáváme s dušenou rýží, porce přelijeme rajskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.