Rybí závitky plněné hovězím masem
267 min.
Ingredience
- 700gramůTreska aljašská
- 4gramySůl
- 70gramůHovězí kýta
- 15gramůShiitake houby
- 4gramyUcho Jidášovo
- omáčky
- 30mililitrůOmáčka sójová
- 4gramyCukr krupice
- 1gramSezam - semena
- 100gramůOkurka salátová
- 100gramůFazolové klíčky
- 60gramůŠkrob jemný kukuřičný gustin
- 10gramůOříšky piniové
- 2,5litryVoda pitná
- 30mililitrůBalsamico ocet
- 6gramůHořčice
- 3gramyCibulka jarní
- 2mililitryOlej sezamový
- 15mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
9 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme sójový ocet, smícháme 15 ml octa, sójovou omáčku, vodu (3 lžíce) a polovinu piniových ořechů, které jsme namleli. Připravený sojový ocet odložíme stranou.
- 2Poté připravíme hořčičnou omáčku smícháním druhé poloviny mletých pinií s hořčicí, zbylým octem a cukrem a nadrobno nasekanou cibulkou. Omáčku dochutíme solí.
- 3Houby namočíme na 1 hodinu do jednoho litru vody a poté je necháme okapat a smícháme s jednou polovinou hořčičné omáčky. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a promícháme s druhou polovinou hořčičné omáčky, poté orestujeme ve stolním oleji na pánvi. Fazolové klíčky očistíme, pokrájíme na menší kousky a krátce povaříme, zhruba 2 minuty v osolené zbývající vodě.
- 4Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme na pánvi v sezamovém oleji. Okurky restujeme jen 10 sekund, aby plátky neztratily barvu.
- 5Rybí plátky zlehka naklepeme a osušíme v utěrce. Připravíme nádivku, orestované kousky masa smícháme s připravenými kousky hub, povařenými fazolovými klíčky. Plátky rozložíme a rozdělíme na ně připravenou nádivku s hovězím masem. Nakonec na plátky s nádivkou dáme sezamová semínka a plátky zabalíme, posypeme škrobem a vaříme v páře na bavlněné utěrce 5 minut. Hotové závitky podáváme horké, přelité připraveným sójovým octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.