Rychlá bezlepková pizza se šunkou
35 min.
Ingredience
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžícePetržel - nať
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaOregano sušené
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 200gramůŠunka bezlepková
- 2kusyRajčata
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůPizza korpus bezlepková
- 40gramůOlivy zelené
- 100gramůGouda
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
28 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kozervovaná rajčata v misce rozmačkáme na kaši. Přidáme k nim olivový olej, drobně nasekanou čerstvou petrželku s bazalkou, sušené oregano, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Bezlepkovou šunku nakrájíme na proužky, čerstvá rajčata omyjeme a pokrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Nakrájíme z nich plátky silné asi 3-4 mm.
- 2Dva zakoupené bezlepkové korpusy položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je rajčatovou směsí, na kterou poklademe šunku, rajčata, žampiony a nakládané olivy, vše zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme je do předehřáté trouby péct. Pečeme (podle návodu) v předehřáté troubě na 150°C přibližně 20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.