Rýže kari s tofu
30 min.
Ingredience
- 1lžičkaKoriandr celý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSkořice mletá
- 1lžičkaHřebíček
- 1kusBadyán
- 1lžičkaKardamom
- 1lžičkaPepř bílý
- 6kusůŠalotka
- 6stroužkůČesnek
- 1kusCitronová tráva
- 4kusyChilli paprička
- 1lžíceCitronová kůra
- 1lžičkaSůl
- 250gramůSýr sójový - Tofu
- 125gramůFazolové lusky zelené
- 1kilogramRýže dušená
- 1lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hmoždíři utlučeme koriandr, kmín, skořici, hřebíček, badyán, kardamom, bílý pepř.
- 2Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej, přidáme nasekané šalotky, česnek, citronovou trávu a vaříme, dokud nezměknou. Přidáme chilli, citronovou kůru, sůl. Vznikne kari pasta.
- 3V pánvi rozpálíme olej a smažíme 2 minuty tofu, vmícháme kari pastu a fazolky, přidáme rýži a mícháme 3 minuty.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.