Rýže s brokolicí a kaparovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 200gramůBrokolice
- 70mililitrůVíno bílé
- 5lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceKapary sterilované
- 320gramůRýže loupaná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
14 g
Sacharidy
85 g
Vláknina
6 g
Cukr
509 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi rozpálíme 3 lžíce oleje a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a krátce 1 minutu orestujeme. Přilijeme víno a zahříváme dokud se neodpaří.
- 2Poté přidáme nasekanou brokolici, promícháme, přidáme 1 naběračku vývaru a přivedeme k varu. Zbylý vývar přiléváme postupně a vaříme cca 15min.
- 3Připravíme omáčku, rozmixujeme kapary s 50ml oleje, 50ml vody a nasekanou petrželkou. Omáčku vmícháme do hotové rýže, ochutíme solí a pepřem.
- 4Rýži podáváme dozdobenou několika růžičkami brokolice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.