Rýže s lososem
50 min.
Ingredience
- Na ozdobu
- 1kusCibule
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 400mililitrůVývar rybí
- 90gramůLosos uzený
- 180gramůLosos obecný
- 3kusyCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180gramůRýže loupaná
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
15 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Za občasného míchání v hrnci s rozehřátým máslem opékáme 10 minut do změknutí cibuli, přidáme česnek a ještě půl minuty opékáme. Potom přidáme rýži a za stálého míchání 2-3 minuty zahříváme tak, aby se zrnka obalila tukem a zprůhlednila. Přilijeme rybí vývar a po důkladném zamíchání přivedeme k varu, potom oheň zmírníme a zvolna 10 minut dusíme.
- 2Vmícháme kousky syrového i uzeného lososa, přilijeme rybí vývar nebo vodu dle potřeby a ještě 6-8 minut pokrm dusíme, dokud se tekutina nevstřebá a rýže a ryba nezměkne.
- 3Hrnec odstavíme, vmícháme smetanu ke šlehání, jarní cibulku, kopr, osolíme, opepříme, rozdělíme na talíře a ozdobené snítkou petrželky a plátkem citronu ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.