Rýže s rajčaty a chorizem
35 min.
Ingredience
- 350mililitrůVývar drůbeží
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 80gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 80gramůPaprika červená
- 220gramůRýže loupaná
- 1lžičkaKurkuma
- 500gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžičkaSůl
- 220gramůKlobása Chorizo
- 120gramůHrášek mražený
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
714 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, papriku zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, chorizo nakrájíme na kolečka, šalvěj nasekáme najemno.
- 2Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme rýži, papriku a kurkumu a alespoň 3 minuty smažíme za stálého míchání. Do směsi vmícháme nakládaná krájená rajčata i s nálevem, drůbeží vývar, osolíme, opepříme a pod poklicí dusíme na mírném plameni. Po 5 minutách přidáme klobásu, zamícháme a opět dusíme pět minut. Poté vmícháme šalvěj s hráškem a dusíme, až je rýže měkká.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.