Rýže se zeleninovým pyré
40 min.
Ingredience
- 4kusyPaprika zelená
- 2hrnkyRýže loupaná
- 4lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
18 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a česnek prolisujeme. Propláchnutou rýži vsypeme do hrnce, zalijeme horkou vodou a necháme 15 minut stát. Potom slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do misky vsypeme nakrájené papriky, nasekanou petrželku, cibuli, česnek a přilijeme trochu vývaru. Mixerem vše rozmixujeme na hladké pyré. V kastrolu rozehřejeme olej a rýži na něm osmahneme. Vmícháme pyré a chvíli povaříme. Nakonec přilijeme zbylý vývar, osolíme, opepříme a pod pokličkou vaříme do změknutí rýže a vstřebání tekutiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.