Rýže v polévce se zelím
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžícePetržel - nať
- 250gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 4lžíceOlej rostlinný
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji. Přidáme nasekanou petrželku, česnek, omyté a nakrouhané zelí a smažíme dál.
- 2Po chvíli přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a vaříme doměkka.
- 3Nakonec přisypeme spařenou a propláchnutou rýži, dolijeme vývarem a vaříme ještě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.