Rýže z Bombeje
25 min.
Ingredience
- 300gramůRýže loupaná
- 6decilitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaGlutasol
- 40gramůRozinky bílé
- 100gramůMandle
- 150gramůAnanas
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla.
- 2Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme.
- 3Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle.
- 4Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.