Rýže z Bombeje

25 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
20 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži probereme, opláchneme pod studenou vodou, potom pod horkou vodou. Dáme ji do kastrůlku, osolíme, zalijeme vodou, přiklopíme poklici a na mírném ohni bez míchání dusíme přibližně 15 minut. Měkkou rýži stáhneme z ohně, necháme pod poklici, aby došla.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm zpěníme kari koření. Přidáme rýži, dochutíme pepřem, glutasolem, zlehka promícháme.
  • 3
    Do rýže přimícháme předem namočené rozinky, spařené, oloupané a na větší kousky nakrájené mandle.
  • 4
    Nakonec vmícháme na větší kousky nakrájený ananas a opět vše promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.