Rýžové krokety se sýrem
50 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 120gramůRýže loupaná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 60gramůStrouhanka
- 1špetkaKari koření
- 200gramůSýr Moravský bochník 45%
- 500mililitrůVoda pitná
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
610 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
43 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
1 g
Cukr
985 mg
Postup přípravy
- 1Spařenou a propláchnutou rýži vsypeme do vařící osolené vody a vaříme doměkka. Ocedíme ji a necháme okapat.
- 2Do rýže vmícháme nastrouhaný sýr, vejce, sůl, pepř a kari koření. Necháme asi 1 hodinu odpočinout.
- 3Ze studené hmoty utvoříme 8 válečků. Obalíme je ve strouhance a osmažíme po všech stranách na rozehřátém oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.