Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve vypracujeme hladké těsto z hladké a rýžové mouky, bílků, lžíce vody, špetky soli a lžíce oleje. Rozválíme je na tenký plát a vykrájíme nudle.
  • 2
    Do hrnce vložíme nasekanou šalotku, máslo, oba sýry bez kůry nakrájené na kostky, přilijeme mléko a smetanu. Pomalu zahříváme dokud se sýry neroztaví.
  • 3
    Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Promícháme ponorným mixérem na hladký krém.
  • 4
    Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, přemístíme na pánev s trochou rozehřátého másla a několika snítkami pažitky a promícháme s omáčkou.
  • 5
    Rozdělíme do misek, dozdobíme hoblinakmi parmazánu a podáváme posypané kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.