Rýžové tagliatelle se sýrovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 1hrstKerblík
- 60gramůSýr Fontina
- 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 70gramůMouka rýžová
- 3kusyPažitka
- 60gramůSýr Taleggio
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1hrstSýr Parmezán
- 2kusyŠalotka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
17 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve vypracujeme hladké těsto z hladké a rýžové mouky, bílků, lžíce vody, špetky soli a lžíce oleje. Rozválíme je na tenký plát a vykrájíme nudle.
- 2Do hrnce vložíme nasekanou šalotku, máslo, oba sýry bez kůry nakrájené na kostky, přilijeme mléko a smetanu. Pomalu zahříváme dokud se sýry neroztaví.
- 3Poté odstavíme, necháme vychladnout a přidáme žloutek. Promícháme ponorným mixérem na hladký krém.
- 4Nudle uvaříme v osolené vodě al dente, slijeme, přemístíme na pánev s trochou rozehřátého másla a několika snítkami pažitky a promícháme s omáčkou.
- 5Rozdělíme do misek, dozdobíme hoblinakmi parmazánu a podáváme posypané kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.