Rýžové těstoviny po ligursku

25 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
11 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyjeme rajčata a rozkrojíme je na poloviny. Oloupaný a zmáčknutý stroužek česneku necháme zesklovatět na pánvi s rozpáleným olejem, přidáme piniová semena, která jsme předem opražili v troubě nebo na pánvi, nasekané olivy a cuketu nakrájenou na slabé proužky, nakonec rajčata. Osolíme, navoníme bazalkou natrhanou na malé kousky a podlijeme troškou teplé vody. Vaříme 5 minut a případně ještě dochutíme.
  • 2
    Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme je, když jsou „al dente", a krátce dovaříme na pánvi s omáčkou. Omyjeme a osušíme pažitku, najemno ji nasekáme, přidáme k těstovinám a rozdělíme na talíře.
  • 3
    Mrkev oškrabeme, nastrouháme ji přímo na těstoviny a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.