Rýžový nákyp se šafránem a lososem
70 min.

Ingredience
- 300mililitrůVoda pitná
- 2kusyŠalotka
- 1kusCeler řapíkatý
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusLimetka
- 800gramůLosos - filety
- 700mililitrůMléko polotučné
- 150gramůMrkev kořen
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
16 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šafrán namočíme do vlažné vody. Šalotky oloupeme a nasekáme. Celer očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a za stálého míchání na něm šalotku a celer osmažíme.
- 2Mrkev oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, rýži přidáme k cibulovo-celerové směsi a za stálého míchání opečeme.
- 3V hrnci zahřejeme mléko s 300 ml vody, přidáme šafrán, osolíme a opepříme. Za stálého míchání postupně přidáváme rýžovou směs a rýži necháme dovařit.
- 4Limetku opláchneme horkou vodou, osušíme, rozpůlíme a ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu. Rybu osušíme, nakrájíme na 8 porcí. Smícháme šťávu z limetky, zbylý olej a pepř a směsí pokapeme rybu a necháme krátce marinovat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 5Rýžovou směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, navrch dáme kousky ryby a lehce je přimáčkneme. Misky přikryjeme navlhčeným pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
- 6Misky s nákypem vyndáme z trouby, posypeme kůrou z limetky a ozdobíme lístky šalvěje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.