Rýžový nákyp se šafránem a lososem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
820 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
16 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šafrán namočíme do vlažné vody. Šalotky oloupeme a nasekáme. Celer očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozpálíme 1 lžíci olivového oleje a za stálého míchání na něm šalotku a celer osmažíme.
  • 2
    Mrkev oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, rýži přidáme k cibulovo-celerové směsi a za stálého míchání opečeme.
  • 3
    V hrnci zahřejeme mléko s 300 ml vody, přidáme šafrán, osolíme a opepříme. Za stálého míchání postupně přidáváme rýžovou směs a rýži necháme dovařit.
  • 4
    Limetku opláchneme horkou vodou, osušíme, rozpůlíme a ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu. Rybu osušíme, nakrájíme na 8 porcí. Smícháme šťávu z limetky, zbylý olej a pepř a směsí pokapeme rybu a necháme krátce marinovat. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 5
    Rýžovou směs rozdělíme do 4 zapékacích misek, navrch dáme kousky ryby a lehce je přimáčkneme. Misky přikryjeme navlhčeným pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
  • 6
    Misky s nákypem vyndáme z trouby, posypeme kůrou z limetky a ozdobíme lístky šalvěje.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.