Rýžový nákyp se špenátem
65 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůRýže loupaná
- 1špetkaSůl
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaPepř cayenský
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůOříšky piniové
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rýži s dvojnásobným množstvím osolené vody přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15 minut na skus. Slijeme a necháme okapat.
- 2Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semena nasekáme. Vejce rozklepneme.
- 3Špenát rozdělíme vidličkou, smícháme s cibulí, česnekem, žloutky a rýží a okořeníme solí a cayenským pepřem. Bílky se špetkou soli ušleháme dohlatka a přimícháme do rýžové směsi.
- 4Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Piniová semena přimícháme do rýžové směsi. Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí.
- 5Nákyp obložíme vločkami másla a sýrem, pečeme 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.