Rýžový nákyp se špenátem

65 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
28 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži s dvojnásobným množstvím osolené vody přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme 15 minut na skus. Slijeme a necháme okapat.
  • 2
    Špenát necháme rozmrazit. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Piniová semena nasekáme. Vejce rozklepneme.
  • 3
    Špenát rozdělíme vidličkou, smícháme s cibulí, česnekem, žloutky a rýží a okořeníme solí a cayenským pepřem. Bílky se špetkou soli ušleháme dohlatka a přimícháme do rýžové směsi.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Piniová semena přimícháme do rýžové směsi. Zapékací misky vymažeme máslem a naplníme rýžovou směsí.
  • 5
    Nákyp obložíme vločkami másla a sýrem, pečeme 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.