Rýžový páj s mletým hovězím masem
80 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 250gramůRýže loupaná
- 1lžíceStrouhanka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 500gramůHovězí maso mleté
- 100mililitrůVíno červené
- 1šálekVoda pitná
- 2kusyCibule
- 3kusyVejce slepičí
- 300mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
761 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
31 g
Sacharidy
65 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vsypeme do vroucího osoleného mléka, přidáme máslo a uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí vmícháme vejce, lžíci strouhanky a směs rozprostřeme do kulaté koláčové formy vymazané olejem.
- 2Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso a orestujeme je. Podlijeme vínem a trochou vody, pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3K měkkému masu přidáme prolisovaný česnek, mletou papriku a dusíme do odpaření tekutiny.
- 4Hotové maso rozprostřeme na rýžovou kaši, posypeme očištěnými, na nudličky nakrájenými paprikami a nastrouhaným sýrem a zapečeme v horké troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.